SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Hur arbetar en spansk notarie eller vad är skillnaden på ett svenskt och spanskt fastighetsköp? Att tänka på när förbereder Escritura (lagfarten)? Hur fungerar registreringen i fastighetsregistret ?

Och det finns fortfarande många fler frågor som du kommer att stöta på, och där CasaLasDunas kan ge dig svaret och kommer att hjälpa och ge råd. En Gestor är länken mellan kunden och de olika spanska myndigheterna och tar hand om byråkrati och onödig irritation från dig. Din Gestor vet hur det fungerar i Spanien och talar ditt språk.

En Gestor göra allt det förberedande arbetet inför notarie och är ansvarig som din jurist i ärendet. En Gestor är ansvarig för betalning av skatter och inskrivning i fastighetsregistret, el och vattenanslutningar samt husägareföreningar.

Följande steg beskriver köpet av en fastighet

 • Efter överenskommelse om köpspriset för fastigheten, kommer vi att skriva ett reservations kontrakt, så att man tar bort fastigheten från marknaden. En deposition på € 3000.- eller i vissa fall 6000 .- € måste betalas och dras sedan av från inköpspriset .
 • Vår Gestor hjälper dig ansöka om NIE och öppna ett bankkonto, så att du senare kan använda din spanska bank för att köpa din egendom.
 • Vi kommer att begära Nota Simple från fastigheten, där alla uppgifter finns om ägaren till fastigheten, placering, antal m2 mark och boyta och om det finns någon inteckning  eller andra frågor som kommer upp och behöver uppmärksammas innan köpet.
 • Efter godkännande av dokumenten, kommer vi att fastställa ett datum för övertagandet, detta i samråd med säljaren.
 • Samtidigt gör vår Gestor alla administrativa åtgärder som är nödvändiga för att lösa utestående frågor, såsom vatten, el, skatter och eventuella inteckningar. Du kommer att få en översikt.
 • På den utsatta dagen för övertagandet, går vi med dig till banken för att få en bankcheck , sedan gör vi en inspektion av bostaden och sedan går vi till notarie.
 • Hos notarien i närvaro av säljaren med eventuellt en representant för banken om inteckningar löses bör översätter vår Gestor dokumentet muntligt, notarien kontrollerar pass och NIE nummer och läser dokumenten på spanska ytterligare en gång.
 • Efter signaturer nycklar byter hand och du äger fastigheten och du får Copia Simples (kopia av lagfarten)
 • Vår Gestor fortsätter arbetet med att göra betalningar till notarie och skatter, registreringar i fastighetsregistret och överföring av vatten och el avtal, efter cirka två månader får vi sedan lagfarten i original som du kommer att få.
 • CasaLasDunas Gestor kan du se som en ersättning för advokat. Denna inte bara göra samma arbete som en advokat, men finns även kvar som din kontaktperson för företaget när du behöver hjälp med fordonshandlingar, skatter eller oförutsedda omständigheter där du behöver en översättare.
 • Vid frågor: sales@casalasdunas.com