SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Golf är en gammal sport som av vissa hävdas att den spelades redan av romerna under det första århundradet. Andra hävdar att spelet uppfanns i Holland, Belgien och Frankrike, men den mest accepterade teorin är att golfen uppfanns i Skottland runt 1100 talet.

Andra visar på uppkomsten av golf till nederländerna. Det holländska ordet “skördare”, den franska och belgiska “Chole” och “Jeu de Mail” och engelska “Cambuca. Den första identifierbar information om golf, går i själva verket tillbaka till Nederländerna till Loenen aan de Vecht. Steven van Hengel skriver i sin bok, Tidigt Golf, att golf spelade på slottet Kronenburg Colf redan 1297. Ändå är den mest accepterade teorin om golfens historia att den utvecklades i Skottland omkring 1100 e Kr då de skotska herdarna slog stenar i kanin hål, på den plats där den berömda St Andrews Golf Club ligger nu.

Golf har utvecklats från ett enkelt bonde spela till en av de största sportindustrierna i världen. Många människor börjar spela golf och banorna växer lavinartad, med flera miljarder euro i årliga investeringar.

Spanien är ett underbart land för golfälskare, och det finns många golfbanor på Costa Blanca.

Översikt bostäder