SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Norra delen av Costa Blanca är ett område fullt av apelsinträd och majestätiska berg. Stränderna breder ut sig, vackert och lugnt. Du kommer till platser som Gandia, Olivia, Pego, Ondara, Játiva, Els Poblets och Denia. Slottet i Jativa är definitivt värt ett besök.

Denia är för många ett populärt område där du kan köpa en härlig villa med magnifik utsikt över Medelhavet, bergen och all vacker grönska. De flesta villor har en privat pool och även ett gästrum. Från den nya marinan i Denia går färjan till Ibiza och Mallorca. Denias kust består av vikar och steniga stränder som sedan ändrar karaktär till vackra sandstränder. Javea och Moraira är populära områden för många, särskilt på grund av de vackra stränderna med sin fina sand. En av de mest kända turistorterna är Calpe.

En viktig inkomstkälla för Altea är turismen, som har vuxit kraftigt sedan 50-talet på grund av medelhavsklimatet, stränderna och dess karaktäristiska centrum, med vitkalkade hus och vindlande gator. Kusten söder om Calpe består av ett mikroklimat som gör vintrarna betydligt varmare än norr om Calpe. Detta gör Altea och hela området, inklusive närliggande staden Alfaz del Pi mycket attraktivt för snösparvar från länder som Nederländerna, England, Skandinavien och Tyskland.

Sist men inte minst har vi den södra delen av norra Costa Blanca med Benidorm, en nöjesresort på den spanska kusten, 41 kilometer från Alicante och med cirka 70.000 invånare.

 

Översikt bostäder