SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Läs vårt senaste nyhetsbrev här

27 april 2018
Ändring av politiska färger öppnar äntligen dörrarna för en Ikea i Alicante

Kanske kommer det att finnas goda nyheter för invånarna i provinsen Alicante nu när kommunens huvudstad har fått en ny politisk regim. Tack vare denna förändring är det möjligt att Ikea äntligen kommer att få chansen att öppna sin egen butik i provinsen, vilket har stoppats i åratal.

Läs mer
30 mars 2018
Semana Santa

Imponerande tysta processioner går under påskveckan (vecka före påsk) som skildrar Kristi lidande och uppståndelse. Påsken är den viktigaste religiösa högtid där traditionerna har lämnat outplånliga spår.

Läs mer
16 februari 2018
Guardamar, Guadalest och Vall de Gallinera läggs till i landskapsregistret

Sanddynerna i Guardamar inkluderades i Januari i den senaste versionen av Registret över karakteristiska landskap av Generalidad Valenciana.

Läs mer
09 februari 2018
Internationell marknadsföring för granatäpple

Granatäpplen jobbar på sitt internationella rykte.

Läs mer
02 februari 2018
König Felipe VI ist 50ig

Am vergangenen Dienstag feierte König Felipe VI – Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia – seinen 50. Geburtstag. Der am 30.01.1968 geborene König hat seit 3,5 Jahren den Thron inne, welchen sein Vater, Juan Carlos I., 2014 abgegeben hat.

Läs mer
26 januari 2018
Torrevieja presenterar sitt “Pescaturismo” -projekt på FITUR för att främja traditionellt fiske

Torrevieja fokuserade vid sin presentation andra dagen av internationella turismsmässan (FITUR), på sitt turistfiskeprojekt – Pesca Turismo att bli ett marint resmål för fiske och turism berättade Fanny Serrano och turismssekreteraren Francesc Colomer. De har arbetat i nära samarbete med fiskarföreningen med Pedro Carmona. Denna nya upplevelseprodukt kommer att göra det möjligt för turisterna att…

Läs mer
19 januari 2018
Flygplats Alicante förbereder sig för Brexit

Faktum att Storbritannien snart kommer att lämna EU, kommer också att ha konsekvenser för Costa Blanca.

Läs mer
29 december 2017
Spanska Traditioner

Noche Vieja – Nyårsafton, då håller de flesta sig hemma till strax före midnatt och njuter en god måltid tillsammans med familj och vänner. Vid midnatt samlas alla på sin stads centrala torg och konsumerar 12 druvor till nyårsklockornas slag, medförd Cava hör också till. Därefter är det fest och nyårsfirande natten ut, de flesta…

Läs mer
01 december 2017
Julen börjar i Alicante

Vi har den första december och Alicante är redo för jul. Sedan igår kan du besöka den kommunala Belen som ligger i Mercado Central på Alfonso X El Sabio fram till den 7 januari, den har normalt öppet från 08.00 till 21.00h.

Läs mer
10 november 2017
Skattemyndigheten vidtar åtgärder mot illegal uthyrning

I kampen mot illegal uthyrning av lägenheter och hus till turister, skattemyndigheterna tar nu till nya tag.

Läs mer
Fler nyheter