SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas
Nyheter
27 april 2018

Ändring av politiska färger öppnar äntligen dörrarna för en Ikea i Alicante

Ändring av politiska färger öppnar äntligen dörrarna för en Ikea i Alicante

Kanske kommer det att finnas goda nyheter för invånarna i provinsen Alicante nu när kommunens huvudstad har fått en ny politisk regim. Tack vare denna förändring är det möjligt att Ikea äntligen kommer att få chansen att öppna sin egen butik i provinsen, vilket har stoppats i åratal.

Den nya borgmästaren i Alicante, Luis Barcala, tillkännagav omedelbart efter att ha övertagit makten att hans styre kommer att göra allt för att få Ikea till Alicante. Det här är ett projekt som har pågått i flera år, men till trots önskan att den svenska möbelgruppen skulle öppna i Alicante inte kommit till stånd på grund av politiska problem.

Förhandlingar om Ikea i Alicante har blivit fördröjd i månader och hamnat i en återvändsgränd som nu kan få en ny öppning på grund av den nya politiska situationen i Alicante. Under tiden har Ikea redan börjat leta efter andra möjliga destinationer inom provinsen, som till exempel i Elche eller Finestrat.

Trots möjligheterna för Ikea att öppna en butik någon annanstans utanför Alicante kommun, men inom provinsen, har butiksgruppen alltid haft Alicante i åtanke. Den nya kommunledningen vill återigen sätta sig ned med företrädarna för Ikea och göra upp konkreta planer eftersom processen redan är så här långt gången, säger den nya borgmästaren.

Ikeas ursprungliga var på en butik på 42 000 m2 där 500 personer kan få jobb. Ikea skulle då behöva nå det så kallade Rabassaområdet, där även andra butiker runt Ikea skulle byggas. Ikea själv är också intresserad av en butik i Elche, eftersom den ligger nära en storstad och nära flygplatsen.

Skulle vara mycket trevligt att få Ikea på kortare avstånd – bekvämare att köra till Elche än till Murcia.