SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Fastighetsmäklare i Spanien fungerar annorlunda än i Skandinavien. En mäklare i Spanien tar in bostaden till försäljning och kommer överens med säljaren om priset. Han erbjuder sedan bostaden inkl. provision till potentiella köpare. Även om mäklaren företräder båda parters intressen, ligger tyngdpunkten hos köparen. Att köpa ett hus kräver en seriös utredning runt laglighet, arv, fastighetsinteckningar och skulder. Försök aldrig på egen hand, men ta hjälp av en Skandinavisk mäklare. Han ser till dina intressen!

Hur arbetar vi? Att köpa en fastighet i Spanien? Hur, vad, var och när? Dessa är några av de frågorna som du måste fråga dig. Möjligheterna är många. Du kan söka via Internet och olika söksidor, titta och orientera dig. Detta fungerar bra. Men vidare, vilken mäklare skall du välja? En eller flera? En spansk eller en skandinavisk mäklare?

mondiaproved

Du kan också resa till Spanien själv, kontakta olika mäklare och få dessa att visa bostäder. Kort sagt, hur skall du göra? Den spanska bostadsmarknaden är en stor och växande marknad. Vad döljer sig bakom ett hus? Är allt officiellt registrerad och lagligt? Varje fastighetsägare du stöter på säger självklart”ja” på den frågan. Men senare, hos notarien, efter att handpenning är betald kommer sanningen på bordet. Tala spanska? Svenska? Du skall göra en stor investering utomlands. Att boka med flera mäklare? Detta tar tid, eftersom varje gång får berätta på nytt om dina förutsättningar. Du ser inte skogen för alla träd, du får ofta se samma hus flera gånger. Vi rekommenderar att inför en resa välja en mäklare som du bokar visningar med.

Hur arbetar CasaLasDunas

 • Din mejlförfrågning besvaras personligen av oss genom att vi skickar information + bilder av bostaden som du har valt på vår hemsida.
 • Via vårt kontaktformulär www.casalasdunas.com/form det är möjligt att ge oss dina önskemål och sökkriterier.
 • Vi vill om du önskar, gärna boka en tid med dig i Sverige eller på vårt kontor / showroom i Spanien, så att du vet vem du kommer att samarbeta med.
 • När vi skall hjälpa dig med att söka en bostad kommer vi först att diskutera läget! Var vill du bo? Dessutom finansiering och självklart allra först vilken typ av bostad söker du.
 • Sedan planerar vi ett program med dig, hur många dagar? Hur många bostäder per dag? Och sedan åker vi med dig och tittar på dessa bostäder.
 • Vi bjuder på lunch och eventuellt middag dessa dagar med visningar. På kvällen gör vi tillsammans en utvärdering från dagen och justera schemat för nästa dag om så önskas.
 • Om en fastighet visar sig passa dig, skriver vi ett reservations kontrakt med dig så att huset tas bort från marknaden och vi kan börja undersökningen i land och fastighetsregistret. Vid undertecknande av reservations kontraktet betalas € 3000,  skulle undersökningarna visa på några fel återbetalas självklart dessa € 3000.
 • Vi kommer att lägga tid på att söka efter ditt drömhus. Skulle du själv stöta på en bostad som du är intresserad av, kan vi ta kontakt med ägaren eller dennas mäklare. CasaLasDunas har samarbete alla större aktörer på Costa Blanca.
 • Även om du efter en visningsresa inte komma till ett beslut, fortsätter vi söka bostäder och hålla dig informerad om aktuella erbjudanden via e-post och självklart kommer vi att guida dig på ditt nästa besök till Spanien.
 • På ett avslappnat sätt utan några påtryckningar från vår sida, vi vill att du ska fatta rätt beslut med en bra känsla vid rätt tidpunkt.
 • Även efter köpet fortsätter vi hjälpa dig att ha koll på skattskyldighet, försäkringar och allt annat som kan vara aktuellt. Tycker du om vårt sätt att arbeta? Vi är din rådgivare för din fastighet i Spanien.

Tryck gärna på knappen och se vår PDF om vårt arbetsplan.