SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

 

Costa Blanca har allt att erbjuda för turister och snösparvar. Costa Blanca ligger på den södra sidan av det Spanska fastlandet. I söder gränsar regionen till Costa Calida och i norr till Costa del Azahar. Kusten gränsar till Medelhavet.

Strand
Alicante med sin vackra boulevarden och trevliga shopping är en av de mest berömda städerna på Costa Blanca. Kusten fått sitt rykte från de långa stränderna på +/- 50m bredd och lockar många soldyrkare och nöjessökare. Solen skiner nästan alltid och det azurblå Medelhavet inbjuder till ett dopp året runt. Sandstranden är ca 10 minuter bort med bil och är lätttilgängelig. Stranden sluttar jämt ut i havet och är därför mycket lämplig för barn då det även finns lekredskap och klätterställningar. Stranden övervakas under säsongen av badvakter.

Sevärdheter /Utflykter
Den praktfulla historiska slottet Santa Barbara i Alicante, är definitivt värt ett besök. Slottet ligger på Benacantil kullen där du har en vacker utsikt över staden. I Elche kan du besöka Priests Garden med en mängd olika växter, buskar, kaktusar och den berömda åtta stammige Imperial palmen. Eller en resa genom palm skogen i Elche (organiserad). Du kan också besöka 16 hundratalets Mariakyrkan , som ligger i den gamla stadskärnan , där varje år spelet Passions Mysteriet i Elche utspelar sig. I Torrevieja har du äventyrsbadet Aquopolis, öppet från juni / september (Obs: detta är roligt för båda unga och gamla!). Dessutom kan du åka på en fantastisk jeepsafari genom inlandet något du verkligen inte bör missa! Naturligtvis finns det fortfarande många flera utflykter att upptäcka.

Temperatur
Medeltemperaturen under vintern är ca 16ºC. Under vår och höst är medeltemperaturen omkring 20ºC. Under sommaren stiger den till ca 35ºC.

Övervintring
När vintervädret närmar sig lockas många skandinaver till Costa Blanca, en gynnsam plats för snösparvar. Under sommaren är här full fart 24 timmar om dygnet, under vintermånaderna är det lugnare, men det finns fortfarande mycket att göra. Utanför städerna är det också mycket att se. Tänk på Santa Barbara slottet eller den pittoreska bergsbyn Guadalest. En jeep safari genom inlandet, en resa genom palm skogen i Elche eller ett besök på en av de spektakulära nattklubbarna är definitivt värt besöket.

Shopping / Fester
I alla städer och byar finns butiker för dagligvaror (apotek, bageri, tobaksaffärer och stormarknader). Om du verkligen vill ta till en heldag, kan du göra slag i saken i städer som Alicante och Elche, där det finns stora köpcentra. I Torrevieja du har Habaneras som är mycket populär bland kunderna. Det finns många fiestor och typiska spanska sedvänjor under sommarmånaderna . Lokala fester med och utan parader och som alltid slutar med fyrverkerier. Mer om fester och årsdagar bland aktiviteter.

Städer
Städerna, Guardamar och Torrevieja är medelstora städer och 7 – 8 km bort i Guardamar är på onsdag en enorm marknad där de flesta av lokalbefolkningen köper sina färskvaror. Torrevieja är mer inriktad mot turister och har en stor boulevard med massor av shopping och restauranger samt en stor nöjespark för barn och vuxna.

Tidskillnad
Mot Skandinavien är det ingen tidsskillnad.

Språk
Det officiella språket är spanska. Du kan dock klara dig nästan överallt med engelska och / eller tyska.
Gränsformaliteter, ett giltigt pass eller identitetskort