SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

En dag utan att åka ut till stranden? Costa Blanca har mycket att erbjuda och det finns olika utflykter. Åka vattenskoter, till djurparken eller på safari, det finns något att göra för alla.

Aquaparken
Gillar du vatten? Kanske är detta något för dig! Gigantiska vattenrutschkanor, forsränning och mycket mer. Medan du kan njuta av en drink njuter barnen av att åka i hissnande fart! Det finns i närheten inte mindre än tre stora vattenparker . Kom ihåg att dessa parker inte är öppna året runt, så kolla öppettiderna. Under alla omständigheter är de öppna från mitten av juni till mitten av september, men det finns också parker med längre öppet perioder.

Rio safari
Om du älskar att titta på djur, du kan åka till Elche till Rio Safari Park. Detta är en liten djurpark där det föruton alla andra djur även finns en krokodilfarm . Du kan köra igenom parken med tåg. Men om du vill uppleva en större park, så ska du definitivt ta en titt på Safari Park Aitana. Här är ett stort område inhägnad mitt i bergen. Du kan köra genom parken med bil igenom. Och om du vill, kan du även få klappa elefanterna som står någonstans och dricker. De riktigt farliga djuren som tigrar och lejon, går bakom stängsel, men resten går fritt runt.

Inlands safari 
“Härligt!” “Vad underbart!”  Dessa är bara några citat från en safari. I det vackra inre av Spanien och bara 30 minuters bilfärd från kusten, hittar du här den spanska atmosfären. Vid start kan du njuta av en kopp gott kaffe och en titt inuti en grotta. Under safarin kommer du att träffa på förvånansvärt orörd natur! Du går på bergsstigar över rinnande älvar till avlägsna delar av den spanska landsbygden. Längs vägen passerar du områden med lokala produkter, såsom mandel och olivträd, fikonträd och även bambu! Efter en underbar resa avslutas dagen med en härlig BBQ och medan maten blir klar kan du njuta av en drink (eller två ….) perfekt avslutning på en inspirerande dag!

Marknad Torrevieja
På strandpromenaden i Torrevieja, en stor turistisk kuststad, hittar du varje dag, från klockan tre, en stor kvällsmarknad och tivoli där man kan köpa alla typer av souvenirer. Under turistsäsongen är det full fart på denna marknaden precis vid strandpromenaden. Denna kan besökas varje dag och det verkligen livet börjar efter klockan nio. Barnen är här till sent in på natten och springer runt med allt de vunnit under kvällen. Här finns också roliga saker för de vuxna och för de verkliga våghalsiga finns det flera stora attraktioner.

Gokart på Costa Blanca
På Costa Blanca kan hittas ett flertal gokart banor. Vid fint väder kan du åka här hela året och träna din racing färdigheter.
Också för små barn finns möjlighet att åka gocart. Det finns särskilda bilar för barn med mindre motor och för de minsta finns det duo-kart. Här kan du åka med ditt barn medan det njuter av av loppet. Vissa anläggningar har en separat bana där barnen kan köra en fyrhjuling eller en dirt bike

Vattensporter
Costa Blanca är perfekt, om du gillar vattensporter . Det finns mängder med olika aktiviteter som vattenskoter, surfing, dykning, segling, vattenskidor, paragliding och i Santa Pola är en skola för kitesurfing. Nära ön Tabarca är det mycket som gömmer sig i havet. Här kan man njuta av det magnifika undervattenslivet i Medelhavet .

Guadalest
Guadalest är en del av den berömda castell rutten. Den stora, branta klippa, på vilken ett kyrktorn med ett platt tak som ett riktig örnnäste, kunde Levant, en spansk arabiska halvblodsprins ändå hålla sig kvar en viss tid innan han utvisades 1609. Genom berget ledar en borrad tunnel in i byn, med sina små museer, hantverksbutiker, ett adelshus, stadshuset och kyrkan. Om du tillbringer en dag här kan du på dit eller tillbaka resan besöka den vackra safariparken “Aitana”. Detta är ett stort naturreservat, där stängslet sträcker sig så långt som ögat kan nå och vilda djur kan sträva fritt som i det vilda. Du kan köra igenom parken och här och där få se djuren på nära håll och även röra vid dem. Ett besök vid vattenfallen “Les Fonts de l’Algar”, på vägen ärockså väl värt ett besök.

Snäckhus
Detta snäckhus är värt att ett besök. Allt är konstruerad och byggt av Don Manuel Alcaraz Fulleda. Från sju års ålder samlade han stora och små snäckor på stränderna i Guardamar och La Manga. Dessa snäckor dekorera nu väggarna och uteplatsen i hans hus. Mosaikerna är allt från olika cirklar till blommor och djur. Totalt 600 m2 väggar täckta med cirka 550.000 skal. Snäck huset kan besökas på  Calle Rodeo 10 i Rojales.

Mundomar
På semesterorten Benidorm finns denna vackra park som heter Mundomar med delfiner, sjölejon, pingviner och många andra djur. Naturligtvis finns det olika utställningar, en underbar delfinshow. Parken ligger på en kulle och har härlig utsikt över landskapet omkring.
www.mundomar.es