SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

Spanien är ett underbart land för älskare av golf och det finns en mängd golfbanor på Costa Blanca. Golf har utvecklats från ett enkelt spel till en av de största sportindustrierna i världen. Många människor hittar till golfspelandet och golfbanorna växer fram överallt, med omsättning på flera miljarder euro.

golf-golven

Under de senaste åren har turismen ökat. Speciellt pga. klimatet, men också pga. de många vackert anlagda golfbanorna och bostadsområderna runt dessa. Spanien har mer än 300 golfbanor och har själva ett stort antal entusiastiska golfare. På spanska banor går det alltid att få speltid men banorna är oftast kuperade.

Lyckligtvis har numera klubbarna engelsktalande personal så att spela på en av de vackra banorna på Costa Blanca är inget problem. Golfsemester är den semesterform som ökar mest i Spanien nu. Detta välkomnande och mångskiftande land välkomnar dig.

Johan Cruyf
Golfälskare hittar sitt paradis i denna regionen. Inom en omkrets av ca 20 kilometer hittar du fem vackra golfbanor och om det inte är tillräcklig finns ytterligare golfbanor lite längre bort. Längre in i landet, nära staden Murcia, hittar du bland annat Mosa Trajectum, 18-hålsbanan som Johan Cruyf har gett sitt namn.