SE
SE
CasaLasDunas
CasaLasDunas

I Jijona finns många fina platser att besöka, liksom i de flesta städer runt om på Costa Blanca. Jijona är en mycket gammal stad med smala gator. På toppen av en av kullarna i närheten, hittar du ruinerna av stadens gamla slott med en imponerande utsikt över landskapet. En bit utanför, faktiskt på gränsen till Jijona kan du se Turrónmuseet.

Museet är inrymt i samma byggnad som den berömda “El Lobo” och “1880” turrónen produceras.

Museet erbjuder en guidad tur (på flera språk). Förutom att få se det mycket detaljerade museet genom olika montrar får man också se den verkliga fabriken. Fabriken är bara öppen från mitten av juni till mitten av december. Museet ger dig en bra inblick i olika typer av spansk godis. Två typer av Turrón (Alicante och Jijona), är de mest kända.

Den gamla traditionen av Turrón kan du verkligen känna i museet. En fin och detaljerad inblick i traditionella och moderna produktionsmetoder samt förpackning av Turrón under årens lopp. En av höjdpunkterna är en vacker gammal Turrónleverans med en Rolls Royce lastbil. I slutet av visningen får du en chans att köpa olika typer av Turrón.